07763 850 450

©2017 BY JLARCHITECTURE LTD. PROUDLY CREATED WITH WIX.COM

Princes Avenue, Chiswick

The project in Gunnersbury involved a major refurbishment of the existing property by remodelling the existing ground floor layout and creating a loft conversion bring to current standards.  The proposed work required submitting a planning application to the local authority where the property is located in the Gunnserbury Conservation Area.

 

The existing ground floor layout of the house consisted of a front lounge, hallway, rear lounge, shower room, kitchen, utility room and a storage room.  The ground floor layout of the house was such that it lacked natural light and required modernisation and better connection with the generously sized rear garden.  The aim of the project was to promote as much natural light into the rear part of the house as much as possible.  The proposal to achieve this required removing a load bearing wall, installing full width sliding doors and reconfiguring the layout to provide a large open plan kitchen/dining and living area.  A new utility and a shower room was also created on the ground floor.

 

The first floor of the property also required work and attention to bring to current standards.  The bedrooms were refreshed with new decoration and reconfiguring the family bathroom with new sanitarywares.

 

The existing attic space was converted with a side and a rear dormer to provide a bedroom with an ensuite shower.  

 

The result of the refurbishment has brought new life to the interior by bringing plenty of natural light into the house.  All windows were upgraded to improve thermal and sound performance.  Coupled with the internal finishes, the house is now full of light and improved flow and use of space.